Wanneer begint de sale?

Wanneer begint de sale?

Kleding en schoenen kopen is een dure bezigheid, zeker wanneer je de laatste mode wilt volgen. Wie geduld heeft om iets langer te wachten koopt zijn of haar kleding in de sale. Bijna elke kledingwinkel heeft wel zo’n sale en veelgebruikte namen ervoor zijn: uitverkoop, opruiming, koopjes op solden. De jaarlijkse zomersale en wintersale zijn zeer bekend, tijdens deze periode is mode aanzienlijk goedkoper dan tijdens de reguliere verkoopperiodes. En wanneer is het weer sale?

Wat is de sale?

Ik vermoed dat je dat wel weet en skip dit stukje dan vooral. De sale is de benaming voor een periode waarin producten met korting worden verkocht. Gedurende de sale liggen de prijzen tussen de 10% en 70% lager dan tijdens de normale verkoopperiodes. De sale is vooral populair voor de modebranche zodat het oude aanbod plaats kan maken voor het nieuwe.

Uitverkoop mode 2019

In Nederland mocht vroeger alleen op vaste momenten de sale plaatsvinden, echter is dat tegenwoordig niet meer zo. Er zijn dus geen vaste periodes of data voor de sale. Je ziet dan ook dat gedurende het gehele jaar wordt geadverteerd met producten die in de sale zijn. De wintersale vindt plaats in de maanden december en januari en de zomersale in de maanden juni en juli. Naast de seizoen sales zoals hiervoor beschreven zijn er ook de midseason sales. Zoals de naam al doet vermoeden zijn dit de sale periodes tussen de zomer en winter in. In hoofdlijnen kunnen de volgende data voor de sale periodes aangehouden worden:

  • Wintersale: december en januari
  • Midseason sale (voorjaarscollectie): maart en april
  • Zomersale: juni en juli
  • Midseason sale (najaarscollectie): september en oktober

Sale periode variabel per winkel

Het is niet wettelijk bepaald wanneer een merk of winkel een sale periode in mag gaan. Het kan zo voorkomen dat er enkele weken verschil zit tussen verschillende merken of winkels. Veel online winkels hebben meestal wel een outlet sectie waarbij er het hele jaar door producten in de sale zijn. Het aanbod van deze outlets varieert snel en op indesale.eu is hier een actueel aanbod van te vinden.

Black friday en Cyber monday

Over komen waaien uit de VS en op deze twee dagen zijn er veel winkels die stunten met de prijzen. De black friday sale vindt plaats op de vierde vrijdag van November en cyber monday de maandag die daarop volgt.